• Ord fra styrer


  «I vår barnehage er det helt umulig å være stille

  It is noteworthy that erectile dysfunction might not be the What is sildenafil? properly assessed and advised patients..

  . Men bare fordi det er så spennende her at du bare må spørre eller fortelle! De voksne lytter til hva du har å si, de lurer på det du lurer på, og de leker med deg om du vil
  . De leker til og med FOR deg! Slik at du kan se hvor mye morsomt det går an å leke. Du kan kle deg ut til hva du vil. Gutt eller jente, troll eller krokodille, du bestemmer alt!

  Vi tar deg med inn i bøkenes verden fordi vi vet at her er det så mye spennende å oppleve. Her kan man le og gråte, man kan undre og spørre og så igjen så klart; leke!

  I huset vårt finner du mange steder å være. Selv om vi har små rom med mange barn er det plass til lek og aktiviteter. Til og med veggene innbyr til lek og samtaler. Hva er de voksne har hengt opp nå? Jo se her er en kasse på veggen med figurer og rare ting som kan bo inni der! Bli med bort så leker vi med det.

  Møblene også, de kan flyttes og snus oppned om du vil. En dag du sitter og spiser maten din ser du kanskje plutselig at det står noe merkelig rart på bordet? Hva i alle dager er det? Hmm dette må vi finne ut av! Vi gjør det du og jeg, sammen.»

  Når vi jobber med språkstimulering på denne måten mener vi at utvikling av barns språk kan foregå uten håndsopprekning, sitting på stoler og snakking etter tur, uten kartleggingsskjema og liksomlek som egentlig er en test i hva barnet kan. Vi tar alle sansene i bruk når vi lærer noe. Vi kjenner, lytter, føler, lukter, smaker og opplever. Å være sammen om noe, være sammen om det «tredje», altså du, jeg og det vi er opptatt av, krever voksne som kan mye om relasjoner om språkutvikling og om utvikling generelt. Gjennom vårt samarbeid med dere foresatte kjenner vi barnet ditt, og i de aller fleste tilfeller vet vi hva, hvordan og hvorfor når vi er sammen med ditt barn.

  Voksenrollen er den viktigste. Vi har jobbet i mange år med å utvikle oss til gode barnehagearbeidere. Vi pedagoger og fagarbeidere i Bergenhus barnehage er stolte av jobben vår og er skråsikre på at vi er viktige, kompetente, fantasifulle oppmerksomme og ansvarsfulle. Og vi vet at selv om vi er alt dette må vi jobbe videre med å utvikle det vi tror på. Ingen blir klokere av å stå rett opp og ned, ta ut den samme permen år etter år og si at: «slik gjør vi det her.»

  «Å våge er å miste fotfeste en liten stund, å ikke våge er å miste seg selv.» (Søren Kierkegaard)

  Kvantitet og kvalitet, jo helst begge deler

  Kvantitet kjennetegnes av stor plass, mye utstyr, fine leker, flotte lokaler etc. Det er ikke her vi scorer høyest, beklager. Men på kvalitet ruler vi!

  Kvalitet i forholdet mellom menneskene her, måten vi berører, måten vi ler sammen, hva vi ser, hva vi vektlegger, og spørsmålene hva er viktig og hvorfor er det det?

  Vi skal love å overøse barna deres med både kvantitativt og kvalitativt språkmiljø i årene som kommer.

   

  Takk for tilliten

   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *