Småfolk

BLÅ er der det hele starter
. Her er barna fra 0-2 år. Det er omsorg og nærhet som er aller mest i fokus inne hos oss. Det er viktig at «blåbarna» våre blir trygge slik at de kan konsentrere seg om å leke, forske og utvikle seg :) Kroppen er i rivende utvikling. Armer og bein skal koordineres, babling formes til ord og samhandling og vennskap oppstår.

«Opp og ned på den lille sklia. Alle putene i sofaen må ned på gulvet. Ja, det skjer det samme i dag som i går, men man kan jo aldri være sikker så vi undersøker og undersøker»

U

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LILLA og ROSA avdeling har vi en herlig gjeng med 3-6 åringer. Her er det fart kan du tro. Ut på tur og hopp i alle vanndammer; da smiler livet til et barnehagebarn :)

«Hva er ditt og hva er mitt? Hva hadde du først og hvem kom sist?»

3 åringen tar oppmerksomhet og plass
. Han forsyner seg av livet og er helt oppslukt av her og nå
. Han får seg bestevenner, han går på do selv og «la meg bare få kneppe disse knappene selv, selv om  jeg kanskje ikke rekker å komme ut innen vi skal inn! :)

4 åringen suser avgårde
. Ennå mer beviste på hva de vil leke og ellers gjøre i barnehagen. De er kjempegode på å planlegge sin lek. Ofte så lenge at planleggingen blir selve leken. De liker å prate med de voksne. Fortelle om opplevelser som enten er fra virkeligheten eller kommer som et lyn fra klar himmel inn gjennom en sans og ut gjennom munnen, et spor av noe en annen sa ble til en opplevlese hun gjerne skulle ha hatt og sannelig tror hun nesten helt sikkert at hun har opplevd det.

5 åringen vil så gjærne ta valg og være med å påvirke hverdagn sin. De liker og ha kroker og kriker slik at de kan leke uforstyrret av voksne. Samtidig som de gjærne vil bli sett og hørt og jammen har de masse å komme med! Disse barna fyller dagene sine med spill av ulike slag, rollelek på høyt plan og de kan lage de mest fantastiske kreasjoner som plutselig blir noe annet sånn bare fordi de blir det! De liker å gjøre selv og å fantasere

• Sexual activity is no more stressful to the heart than viagra generic Antihypertensives (thiazides, beta blockers, methyldopa,.

. De elsker små utfordringer som å skrive bokstaver og regne på fingrene sine. OG rettferdighetssansen lenge leve :)

U

U