• Fagdag i Bergenhus barnehage


    Mål for dagen:

    • Barna skal få oppleve god litteraturformidling på varierte og kreative måter,- tilpasset sitt utviklings- og modenhetsnivå.
    • Personalet skal utvikle sin bevissthet og et kritisk blikk på hvilke litteratur vi tilbyr barna og på hvordan vi tilrettelegger for god og variert litteraturformidling for barn.

    Dagen var godt forberedt. Anne Hege Hadde laget utstillingen og skrevet plakater som hang rundt omkring. Dette for å bevisstgjøre personalet.

     

    Før denne dagen hadde vi forberedt oss ved blant annet å lese om Dialogisk høytlesning og førforståelse
    .

    • «Dialogisk høytlesning handler om samtalen som oppstår når man leser en bok sammen med et eller flere barn. Den voksne som formidler boken skal legge opp til samtale med barna og ta imot og videreføre innspill som barna kommer med på egenhånd.»
    • «Førforståelse handler om å skape en interesse for en bok både før, under og etter lesingen. Det handler også om å videreføre det barna allerede kan og gripe fatt i det som oppstår underveis i lesingen. da er det viktig at den voksne er forberedt på temaene som kan dukke opp i samtalen rundt boken, slik at han eller hun kan stille gode spørsmål for å få i gang eller videreføre en samtale.» (verktøykassa 3/2012)

    På fellesrommet ble det gjort i stand en bokutstilling. Her ble bøkene fremstilt på en vakker måte.

    Det pirrer nysgjerrigheten hos både barn og voksne når bøkene kan skilles fra hverandre og har fronten ut.

    Bordene var dekket med fløyel og rommet bar preg av en rolig og avslappet atmosfære. På bordene var det også «blomster» med ord om bøker for barn.

     

    Barn og voksne gikk sammen inn på dette rommet for å velge seg bøker gjennom hele dagen.

    Når mange vil lese samme bok kan man sitte slik. Det er deilig med masse puter i lesekroken og vi ser at gode bøker og ikke minst gode formidlere er et lykketreff.

    Etter å ha lest boken om Gruffalo var det tid for den animerte filmen ved samme navn. Her satt de fleste barna og fulgte med. Filmen er god og har treffpunkter i alle aldre

    the time) Most timesvalue in selected patients. buy viagra online.

    . De yngste ropet se mus! se rev! Mens de eldste lo godt av hvordan musa lurte alle de som ville spise han med at det fantes en Gruffalo.

    Her ser vi en detaljrik tegning fra etter bok og film opplevelsen.

    Her leses det under måltidet….

    …og her leses det under bordet ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *