• Postmann Pat, Lille Kattepus og Lille Teodor fra Finse


  Alle barn «synger» før de kan snakke, og «danser» før de kan gå.»

                                         ( Inge Marstal 2004)

  På Blå synger vi daglig. Det kan være sanger som kommer helt av seg selv i «her og nå» situasjoner, og det kan være planlagte samlinger som voksne forbereder. Når jeg f.eks tar fram sangpermen og setter meg på golvet, kommer barna fort og setter seg «klare» rundt meg. Så blar vi sammen i permen. Sangtekstene har ofte bilder, og det er her barna kjenner igjen og kan fortelle hvilken sang det er.

  Det er jo et «hav» av sangtekster som vi kan synge. Flere av sangene vi synger har vi innspilt musikk til, og dette kan gjøre opplevelsen enda sterkere.

  Sanger som er «inn» for tiden er Postmann Pat. I den siste tiden har vi sunget om denne mannen om og om igjen

  and result in more men with ED being helped.Erectile dysfunction can occur as a result of a neurological viagra pill.

  . Pat er postmann og bor i Greendale. Han har en svart og hvit katt ved navn Miss, og de kjører rundt i en rød bil og leverer post. Kanskje dere også har hørt om Teodor fra Finse?  Han har et maleskrin som han blant annet maler mennesker om til dyr. Lille kattepus er også alltid en slager. Når jeg starter den kommer barna «stormende» frem og det danses og vrikkes gjennom hele sangen. Og det er alltid noen som påpeker «synge mere»

  Barn er nysgjerrige og tar imot med åpne armer det vi tilbyr dem. Da blir det jo viktig hva vi tilbyr. Voksenrollen blir viktig, og det å gi av seg selv ved å bruke innlevelse, ulikt stemmeleie og forskjellig konkreter kan føre til at barna får en god opplevelse. Det å lytte til musikk og synge gir nye «bilder» som setter seg på minnet, dette kan igjen føre til økt trang for å uttrykke seg, gjennom lek, forming, og gjennom samtaler.

  Jeg tenker at det er viktig å ta vare på våre gode gamle «travere» og lære disse bort
  . Samtidig skal vi være åpne for å tilby nye sangtekster som er lagd for barn.

  singing-304617_640

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *