• En helt vanlig fredag, litt utenom det vanlige :)


  Innlegget er skrevet av Marianne Skansen, pedagogisk leder på Blå avdeling
  .

   

  TYVEN, TYVEN SKAL DU HETE…..

   Det hadde vært forespurt om ikke tyven i pulverheksa kunne komme på besøk en dag
  . Siden Blå skulle ha pulverheksa- samling, med besøk av selveste pulverheksa, så tenkte jeg at dagen var kommet.

  Vi ble enige om at jeg skulle kle meg ut som tyven, så skulle pulverheksa legge en boks med pepperkaker i gryta si, som jeg skulle stjele.

  Og jeg tenkte at om tyven først skulle komme på en avdeling, kunne han vel ta en tur innom de andre også. Jeg spurte hva som villa ha størst effekt at jeg stjal fra de enkelte avdelingene. Lilla mente utkledningsklær, mens Rosa mente saltpølse

  issues becomes a barrier to pursuing treatment.15PHYSIOLOGY OF ERECTION viagra.

  .

  Jeg gikk å kledde meg i stripete tyv- drakt, svart lue, og mørke skjeggstubber i ansiktet. I forkant av dette hadde jeg lest i boka og satt meg inn i rollen som tyven.

  Jeg listet meg inn på Blå. De hadde startet samlingen. Jeg løp inn. Rasket med meg pepperkakene fra gryta og løp ut. Deretter gikk jeg rett inn på Lilla. Det var masse barn rundt meg, men de ble så overrasket over hva som skjedde at de ikke rakk å reagere. Jeg rappet med meg utkledningsklærene og løp så alt jeg kunne. Jeg hørte bak meg at de ropte og løp rundt i gangene. De levde seg raskt inn i rollene og var regelrett fornærmet over at klærne deres var stjålet.

  I mellomtiden tok jeg pepperkakene og listet meg inn på Blå. Jeg gikk inn for å ”motvillig” levere pepperkakene tilbake, og si unnskyld. Siden jeg var så flink å levere tilbake og unnskylde, så var jeg heldig å få smake på en pepperkake
  . Barna var skeptiske til meg, men de snakket til meg, og sa at sånn fikk jeg ikke gjøre. Noen var litt tøffere enn andre.

  Jeg ville avslutte det jeg hadde begynt på, slik at jeg kunne spille videre med Rosa barna også. Men når jeg kom tilbake med utkledningsklærne til lilla for å si unnskyld ble jeg bortimot overfalt. Men etter mye overtaling, mange unnskyldninger og løfter om å aldri gjøre det igjen gikk det greit.

  Siden jeg hadde alles oppmerksomhet tenkte jeg at jeg får slå til mot rosa mens leken enda var god. Jeg åpnet kjøleskapet, tok hele boksen med saltpølse og løp!

  Frustrasjonen til rosa var stor. Tyven løp rundt huset, og ”uheldigvis” traff jeg strenge men rettferdige Lilla- barn. De lærte meg at det ikke var lov å stjele mat uansett hvor sulten man var. En av gutta syns det hele var veldig dumt, og tok selv ansvar for å følge meg inn til Rosa for å levere tilbake, og å si unnskyld.

  Alle barna kastet seg over meg. Jeg satte meg ned i deres høyde, slik at de kunne forklare meg at det ikke er lov å stjele, og at om man gjør slik  må man i fengsel. En tok fram ”mobiltelefonen” og sa; nå ringer jeg politi. Noen av de andre barna kom å ropte at tyver alltid lyver.

  Politiet ble tilkalt

   

  Ut fra disse truslene til barna opplevde jeg at denne rolleleken kunne vare i timesvis, og måtte brytes opp på en måte. Jeg valgte derfor, videre som tyven, å si at jeg måtte veldig på do. Jeg løp og hele gjengen løp etter. De ropte hysterisk til hverandre at nå kom sikkert tyven til å stjele do også. Politiet hadde blitt oppringt, og kom rundt med barna for å finne tyven. Voksne var her i godt samspill.

  Alt i alt var det en opplevelsesrik lek som engasjerte alle barna
  . Den største gleden min var at jeg hørte noen barn spille videre på at tyven hadde vært på butikken å stjålet en stor pose med godteri, og så løpt videre oppover. Noen barn hadde også begynt å leke tyven etter helgen. Flere snakket om at han hadde vært der og hvor frekk han hadde vært.

  En angrende tyv

   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *