• Vann vann vann!


    Regn

    En er en, og to er to,
    vi hopper i vann, vi triller i sand.
    Sikk, sakk, vi drypper på tak,
    tikk, takk, det regner i dag.
    Regn, regn, regn, regn,
    øsende regn, pøsende regn,
    regn, regn, regn, regn,
    deilig og vått, deilig og rått!
    En er en og to er to,
    vi hopper i vann, vi triller i sand.
    Sikk, sakk, vi drypper på tak,
    tikk, takk, det regner i dag.
    (Sigbjørn Obstfelder)

    Fikk lyst til å skrive om en formiddag ute i regnet, så jeg begynte med dette flotte diktet av Sigbjørn Obstfelder. Det sier egentlig alt om en formiddag ute nå om dagen. Hva er det med vann og barn? De har et magisk forhold til hverandre. Inne gjør det seg til kjenne ved bruk av laaaang tid når hender skal vaskes, eller når noen synes Judy ikke har vasket speila godt nok. Da brukes masse såpe og myyye papir. Rent skal det bli, og genserarmene er våte til skuldrene. «Det går bra» sier de alltid, og det gjør det.
    Ute er vi dekket fra topp til tå med støvler og regntøy. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, eller? Det regnet jamt og trutt en formiddag i forrige uke og jeg var litt spent på om alle ville bli med ut eller måtte vi voksne bestemme? Ikke no` problem i det hele tatt, ut ville de selv om regnet øsa ned. Etter hvert ble vanndammene store og vannet rant over fra takrennene (vi tror de var tette!) Og sanden ble plutselig lett å forme til «båthavner» og til inngjæring av store dammer. Alle barna visste hva de ville. De hentet det de trengte i lekeskuret og leken var i gang. Vi voksne var med der vi fikk lov, og vi tok de «hardeste« jobbene med graving, bæring og flytting av vann. Det var ingen konflikter, alle samarbeidet innad i gruppa og noen ville leke alene. Brøytebiler, traktorer, gravemaskiner etc. lager så fine avtrykk i våt sand. Dette kan fasinere i lange studenr. :)  Vanndammene kan dere kanskje tenke hva ble brukt til?…akkurat, hvem hoppet hardt nok til at vannet sprutet over hodet….

    functioning associated with chronic illnesses or with aging.understanding of the condition, the results of the generic viagra online for sale.

    . og hva med de tette takrennene?…..der tok vi formiddagsdusjen! Heldigvis var det ikke kaldt i været denne dagen, så barna tålte en stund i våte klær.

    blogg

    Etter en god time ute, nærmet det seg lunsjtid. Jeg skulle inn å ha samling så jeg sa at nå måtte vi rydde. Jeg fikk ingen respons…… ingen ville inn, hva gjør vi da? Avtalen ble at når jeg var ferdig med å forberede samlingen, skulle de komme inn. Den andre voksene ute, skulle rydde sammen med barna. Inn kom de alle på en gang, nå var de sultne! Av med regndress og støvler, det holdt ikke. Av med fleec og ull, av med  strømpebukse og til slutt truse og sokker. Ingen klaging eller sutring, «Det går bra» sa de, og det gjør det. Da er det godt å ha en tøyskiftkasse så tørre klær kommer på
    . Det våte tøyet legges i poser som må hjem for og vaskes. «Vi har ikke tisset på oss, altså» sa de når posene hang på rekke og rad ute i gangen, «vi har bare vært ute i regnet og leka!»
    «En er en, og to er to, vi hopper i vann, vi triller i sand»….. Finnes det dårlige klær? Ja, det gjør det! ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *