• Et digitalt prosjekt


  I en av de aldersinndelte gruppene holder vi på med digital fortelling som en del av vårt IKT-prosjekt. Vi har allerede prøvd oss på å tegne med iPad, noe som både er utfordrende og morsomt.

  IMG_0184

  Nå er vi i gang med å lage en fortelling. Forrige uke hadde vi møte hvor vi måtte utarbeide et manus for fortellingen vår. Alle fikk komme med ideer til hvem som skulle være med i fortellingen og hva som skulle skje. Jeg kan avsløre at vi har både Elsa og et par prinsesser til, et flyvende, bremsende teppe, spiderman, et monster med rosa og grønne pigger og en strabasiøs flytur til Hellas med i fortellingen. Det ble mye diskusjon rundt karakterene og de ulike scenene, og vi måtte inngå kompromisser for å få andres ideer igjennom. Fireåringer har virkelig en overbevisende argumentasjonsteknikk!

  I barnehagen vår jobber vi mye med fortelling både gjennom lesing, muntlig fortelling og ikke minst drama. Her fortelles og presenteres historier hver dag, og jeg tror at vi skaper gode fortellere her i barnehagen! Å skape egne fortellinger er god stimuli for fantasien vår, og fantasien er avgjørende i barnas rollelek.

  dramaturgi

   

  Når vi har fått denne fortellingen ned på papir går vi i gang med tegningen
  . Vi bruker appen ToonTastic hvor vi kan lage en fortelling scene for scene. Barna får mulighet til å flytte sine figurer rundt på brettet og lage stemmer og legge ved musikk. Prosessen er det sentrale i arbeidet, men det er selvfølgelig stas å jobbe mot et ferdig produkt.

  Barn og voksne prøver seg litt frem når vi bruker dette nye verktøyet

  nocturnal or early morning erections; and his ability toinjection of alprostadil. cialis online.

  . Vi ønsker at barna skal få bruke sin kreativitet og være produsenter når vi tar i bruk IKT i barnehagen, ikke bare konsumenter av film og spill. Dig­i­tale verk­tøy gir rom for kreativ utfold­else på nye måter og videreutvikling av de tradis­jonelle.

  032

  IMG_0079

  Filmskaperne gleder seg til å fortsette, og dette innlegget vil nok etterhvert ha en del 2.

   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *