• Den magiske stemningen

021Har dere tenkt på hva kontrastene lys og mørke gjør med oss? Og når vi i tillegg bruker farger kan det fort gi en slags stemning.

Klokka er passert 8 om morgenen. Frokosten er i gang på kjøkkenet og barna velger selv hvilken avdeling de vil leke på når de er ferdige. Vi hadde både små og store barn inne på Blå denne morgenene og det var full lek på avdelingen. Det var silkeskjerf i forskjellige farger som opptok dem. Vi vil gjemme oss under «fargene» var det et av barna som ivrig meddelte. Så var vi i gang. Jeg hjalp til med å få hengt opp silkeskjerfene, noe som ikke er så lett fordi de sklir unna. Barna ville ha det mørkt, samtidig som de ville ha det lyst. Så da måtte vi  finne løsninger på det. Vi slukket lyset, lukket døren og jeg fartet rundt i barnehagen for å finne noen lyslenker. Når det var gjort samla barna seg inni huset som ble laget. Jeg trakk meg litt unna for å observere hva som skulle skje videre. Men det skjedde ikke noe mer. Noen ble sittende inne i huset, mens andre satt utenfor å tittet inn. Ingen høye stemmer, og ingen uenigheter….. Kanskje de bare kjente på den magiske stemningen…..

018   024