• Barn med fantasi

Vi sitter rundt bordet på ettermiddagen hvor fruktmåltidet inntas. I forkant hadde jeg hengt opp en liten skilpadde i en kvist som henger over bordet. Barn er observante, og det tok ikke lang tid før et av barna kommenterte skapningen som hang over oss. «Det er et dyr» var det en som sa. «Krokodille er mye farligere» kommenterte et annet barn. Så var samtalene i gang, og jeg som voksen prøvde å følge med, og være undrende i deres utsagn. Vi måtte ta ned skilpadda, kjenne på den, lukte på den og undersøke. Den skulle jo også spise på lissom sammen med oss. Rester med frukt og brødskive passet bra. Den hadde lange» bener», og ikke stort hode (her er det 2 åringer som samtaler) den bodde i vannet og leka med katter.

Her har vi en arena hvor nysgjerrigheten, fantasien og språket kan blomstre.