• En tur i nærmiljøet.

  Vi på Lilla har de siste to ukene vandret rundt i bygda vår for blant annet å undersøke ulike bygninger og finne ut hvorfor vi har dem og hva de menneskene som er der gjør der. Vi har sett på Skautun, en butikk, Rakkestadhallen og Rakkestad kirke. På vår vei rundt i nærområdet har vi også lagt merke til at stein er en del av  bygda vår
  .

  Turen til kirken var noe alle gledet seg til. «Det blir en lang tur,» sa jeg, «Vi må spise lunsjen vår der også for å orke å gå tilbake igjen» Og det var helt greit. Vi pakka sekk med mat og drikke og jammen fikk vi fint vær også. Vi gikk og vi gikk og gjett om vi så masse stein i ulike former, i bed, som gjerder, på gårdsplasser, på hus ol. Vi ble veldig oppmerksomme på de ulike steinformasjonene og vi måtte ta masse bilder. Etter hvert kom vi fram til kirken.» Åååå, den var stor » sa de, når vi gikk helt fram til døra. (den var stengt) «Alt er bare stein jo» var kommentaren. «Kan dere se helt i toppen da» sa jeg. «Da må jeg legge meg på ryggen» var det en som sa, og det var det flere som gjorde.Vi så og kjente på de tykke veggene og vi så kanonkulen som satt høyt opp på veggen, det var spennende.

  001

   

  16 barn og 4 voksne gikk rundt på kirkegården og vi voksne hadde mer enn nok med å svare på alle spørsmålene barna hadde
  . Noen viste mest interesse for de ulike gravsteinene og hva som stod på dem, og andre beundret alle de fine blomstene som var plantet og hva de het. Vi gikk der lenge for å se og observere før vi gikk for å spise lunsj på gressplenen ved parkeringsplassen, og da kom det enda flere spørsmål vi i fellesskap prøvde å finne svar på. Vi hadde tatt mange bilder av kirken, for det måtte vi ha for å kunne bygge den når vi kom tilbake til barnehagen. Veien hjem var lang å gå. Ingen var lei, men vi var slitne. Da vi kom til Bergenhus krysset og vi kunne se barnehagen var det noen som sa: «Se da dere, vi er hjemme». Og svaret var: «Ååå…det var godt».

  Vi har snekret sammen alle de bygningene vi har vært og sett på, det har de andre avdelingene også gjort. Et Rakkestad i miniatyr, det har blitt så fint. Gled dere til sommerfesten 9.juni, da skal vi ha en utstilling på alt sammen.

  Ha en fin uke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *