• Hva kan skje av læring under en formingsaktivitet i barnehagen?


  Vi som jobber i barnehager har mange dokumenter å forholde oss til. Vi har blant annet en rammeplan som tar for seg forskjellige fagområder som vi skal være innom i løpet av et barnehageår
  . Utad er vi nok ikke like flinke til å fortelle hva vi vektlegger og hvordan vi tenker i forhold til tilrettelegging av lek og aktiviteter. Men innad i barnehagen er det hver dag et yrende liv av tanker, lek og læring. Vi tenker at barn i barnehagen blant annet skal lære på en lekende måte og at de skal få utfolde skaperglede, undring og utforskertrang.  Her får du et lite innblikk i noe av det som kan skje rundt en formingsaktivitet:

   

  Rosa des-mars 240

  I den boksen var det mange ispinner. Vi trenger seks stk. Tror du vi kan finne det i boksen?

  Fagområdet antall rom og form sier blant annet at barnehagen skal bidra til at barna skal oppleve glede over å utforske og leke med tall.

   

   

  Rosa des-mars 241

  Vi har fargene gul, lilla, rosa, rød, blå og grønn. Hvilken farge har du lyst til å male med i dag?

  Fagområdet kommunikasjon, språk og tekst sier blant annet at barnehagen skal bidra til at barna skal videreutvikle sin begrepsforståelse og bruke språket for å utrykke ønsker
  .

   

   

  Rosa des-mars 237

  Jeg liker fargen blå jeg. Oops, jeg malte vist litt på bordet jeg.

  . Det kan være litt vanskelig å treffe de tynne pinnene med penselen

  • After initial follow-up ED assessments can be conducted as routine checks for generic viagra million men aged 40 and above (5) ..

  .

  Fagområdet kropp bevegelse og helse sier at barnehagen blant annet skal bidra til at barn videreutvikler sin kroppsbeherskelse, grovmotorikk og finmotorikk, rytme og motorisk følsomhet.

   

  Rosa des-mars 239

  Nå må ispinnene tørke før vi kan fortsette med kyllingen vår. Kan du finne navnet ditt?

  Fagområdet kommunikasjon, språk og tekst sier blant annet at personalet skal la barn møte symboler som bokstaver i daglige sammenhenger.

   

   

  Rosa des-mars 242

  Vi kan lage mange forskjellige former av ispinnene. For å lage kyllingen vår trenger vi en trekant. Skal vi prøve?

  Fagområdet antall, rom og form sier blant annet at barnehagen skal bidra til at barna opplever glede ved å utforske og leke med former.

   

   

  skog og div 007

  Se så fin min kylling er. Den skal jeg henge på rommet mitt når det blir påske. Hva er egentlig påske Trude?

  Fagområdet etikk, religion og filosofi sier blant annet at barnehagen skal bidra til barna får kjennskap til kristne høytider og tradisjoner knyttet til høytider i religioner og livssyn som er representert i barnegruppen.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *