• Advent på Rosa

    Så har adventstiden lagt sine varme vinger om barnehagen. På et bord baker noen barn lussekatter og på et annet bord jobber vi med julehemmeligheter. Fra andre avdelinger høres julesang, latter og lek. Vi ser at juletiden sakte, men sikkert kryper inn under huden på både stor og små. Denne stemningen og roen er noe vi ønsket å ta med oss inn i adventsamlingen i år. Vi ønsket å se overraskede, glade og stolte barn. Vi valgte derfor å ha fokus på enkeltbarnet. Første desember kom barna i barnehagen til en julepyntet avdeling. På en vegg hang det masse lys og hjerter. Hvert barn hadde sitt hjerte med sitt navn på. Det var stor spenning og undring rundt disse hjertene. Hvorfor henger de der? Hvorfor er det navnet mitt på et hjerte?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              I starten av samlingen får barna se på et vinterlandskap, samtidig som de får høre den stemningsfulle sangen: «I den kalde vinter.» I hver samling ligger det to hjerter på vinterlandskapet. De barna som har navnet sitt på disse hjertene skal ha fokus denne samlingen. De får velge hvor de vil sitte i ringen vår og de får bestemme julesanger. Deretter sier alle de andre barna en fin ting hver til disse barna. Alt som blir sagt blir notert på hjertet og deretter hengt opp på vinduene i karnappen vår. Barna har mange fine ting å si til hverandre. Vi har blant annet hørt: du er snill, du er pen, du er flink til å bygge Lego eller som et barn sa til et annet, jeg synes alt ved deg er fint jeg…

    De barna som er i fokus, viser tydelig glede og stolthet når de får alle de fine ordene fra de andre barna. Det å vite at andre ser noe godt i deg, gir deg styrke og tro på deg selv.  I disse travle adventstider kan derfor et tips være at julekalendere ikke alltid må bestå av store pakker og koste mange penger. Det gode vi har å si til hverandre varmer oftest mest…

    julen 2014 038

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *