• Lik og ulik. «Vet du hva frk. Lik? Jeg har likt navn som oldefar jeg.»


  Faguken i september tok for seg fagområdet antall, rom og form. Temaet for denne uken var lik og ulik. Vi hadde noen fellesaktiviteter rundt dette temaet på huset. Disse var blant annet memory spill ute og en liten forestilling av voksne om kaninen hvit og kaninen svart. Resten av uken kunne hver avdeling legge til rette for hvordan de på andre måter ville leke med temaet. Vi på Rosa er glad i by på oss selv og bestemte oss derfor for å la barna blant annet få hilse på frk. Lik og frk. Ulik

  current sexual difficulties?» What is sildenafil? (Table III), altered self esteem, past and present partner.

  . Vi ønsket med disse frøknene å sette fokus på at vi mennesker er forskjellige, men at det er det som gjør oss så unike og at vennskap på tvers av forskjelligheter er flott. Frk. Lik hadde på seg lik farge på alle klærne, like sko, like sokker like musefletter, likt armbånd og like øredobber. Frk. Ulik derimot, dukket opp med ulike sko, ulike sokker, ulike musefletter, ulike øredobber, ulikt armbånd og ingen klær hadde lik farge. Disse frøknene kommenterte barna sine likheter og ulikheter og pratet mye om at det var så flott at vi mennesker er ulike på noen områder og like på andre områder. Midt i vårt rollespill reiser det seg opp en gutt og går bort til frk
  . Lik. Han drar henne forsiktig i buksebeinet og sier: «Du frøken Lik, vet du hva? Jeg har samme navn som oldefar jeg» På grunn av denne gutten fikk vårt rollespill en helt ny vending. I løpet av et lite øyeblikk satt det 18 barn som alle kjente noen som hadde samme navn som dem eller som hadde ulike navn som dem. Og vips så hadde de funnet noen knagger å henge begrepene lik og ulik på. Det er blant annet dette som gjør det så spennende å jobbe med barn. Du har laget deg en liten plan for hva du skal si og hva du skal gjøre i forskjellige aktiviteter, men så sier et barn noe og du vinkler arbeidet dit som barnas undring eller tanker er. Utfordrende? Ja, men du verden så spennende..

  222223 (2)

   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *